Bez inwestycji
w drogą infrastrukturę
Użycie Vidre+ TM nie wymaga chłodni, regulacji atmosfery, hermetycznych pomieszczeń ani systemów nawilżania.
Najprostszy na rynku
i szybki sposób aplikacji
Bloker etylenu uwalniany jest z naklejki umieszczonej w opakowaniu, na owocu lub warzywie, albo z funkcjonalnej naklejki z kodem kreskowym produktu.
Zastosowanie na każdym
etapie łańcucha dostaw
Vidre+ TM można stosować zaraz po zbiorach, podczas transportu lub magazynowania przed sprzedażą. Aplikacji naklejek może dokonać producent warzyw lub owoców albo dystrybutor.
Uniwersalne działanie
Technologia działa na większość gatunków warzyw i owoców, zarówno klimakterycznych (dojrzewających po zbiorze) jak i nieklimakteryjnych (przestających dojrzewać po zbiorze).
Skuteczność dzięki innowacji
Nowatorska metoda stopniowego, rozłożonego w czasie uwalniania i precyzyjnego dawkowania substancji ochronnej. Pozwala to znacznie wydłużyć świeżość produktów w porównaniu z innymi metodami ochrony pozbiorczej.
Niski koszt użycia
Obniżenie kosztu przedłużenia świeżości owoców i warzyw nawet do 1% wartości dostawy